Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Δελτίο τύπου | ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ των D.N. Stern & N. Bruschweiler-Stern



DANIEL N. STERN
NADIA BRUSCHWEILER-STERN
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ALISON FREELAND
 
ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

ΠΩΣ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
ΣΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Μετάφραση: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΔΡΙΤΣΑΝΟΥ
Πρόλογος: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ


Εκδόσεις ΑΓΡΑ, Απρίλιος 2018
Αριθμός σελίδων : 288, Τιμή : 18,00 Ευρώ
ISBN: 978-960-505-330-7




ΚΑΘΩΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΤEΡΑ, αντιμετωπίζει μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη στη ζωή της. Η γέννηση του μωρού της θα της δώσει νέα κατεύθυνση στις προτιμήσεις και στις απολαύσεις της και, πιθανότατα, θα επαναπροσδιορίσει μερικές από τις  αξίες της. Καθώς υποβάλλεται σε αυτή τη μοναδική ψυχική μεταμόρφωση, νέες ελπίδες, φόβοι και προτεραιότητες την καθοδηγούν. Η απόκτηση ενός παιδιού επηρεάζει όλες τις  στενές σχέσεις της και ο ρόλος της στην ιστορία της οικογένειάς της αλλάζει. Με αυτή την έννοια, στους πολλούς μήνες που προηγούνται και ακολουθούν τη γέννηση του μωρού της, η μητέρα γεννιέται ψυχικά.
Ο διάσημος ψυχίατρος Ντάνιελ Στερν ένωσε τις δυνάμεις του με την παιδίατρο και παιδοψυχίατρο Νάντια Μπρούσβαϊλερ-Στερν και τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Άλισον Φρήλαντ, για να αποδώσει με θαυμάσιο τρόπο την ψυχολογία της νέας μητέρας και να επικυρώσει με κατανόηση και αποδοχή τα αντιφατικά συναισθήματα που συνοδεύουν τα πρώτα στάδια της μητρότητας. Πρόκειται για ένα ανεκτίμητο βιβλίο αναφοράς για τις  νέες μητέρες, τεκμηριωμένο με πολυάριθμα ερευνητικά παραδείγματα και τα προσωπικά σχόλιά τους, στο οποίο εξετάζονται επίσης ζητήματα όπως η επιστροφή της μητέρας στην εργασία, η πατρότητα, η πρόωρη γέννηση και η υιοθεσία.


Μια εξαιρετική καταγραφή για το πώς γεννιέται η μητρική ταυτότητα... ένα βιβλίο μοναδικό, γιατί δίνει τη δυνατότητα στη γυναίκα να αναγνωρίσει την εσωτερική ψυχική διεργασία που τη μετατρέπει σε μητέρα, πολύ προτού γεννηθεί το μωρό της.
ETHEL SPECTOR PERSON, καθηγήτρια Κλινικής Ψυχιατρικής, Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Μια διεισδυτική και θερμή ματιά στη συναισθηματική και ψυχική ζωή των γυναικών που περιμένουν παιδί ή που μόλις έγιναν μητέρες. Το καλύτερο βιβλίο για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα μοναδικά βιώματα και σκέψεις που σας κατακλύζουν όταν γίνεστε μητέρα.
BURTON L. WHITE, ιδρυτής του Harvard Preschool Project
και συγγραφέας του The First Three Years of Life

Ένα ζεστό και εύστοχο βιβλίο για τις  φάσεις που περνούν οι νέες μητέρες στη διαδρομή προς την κατάκτηση της μητρικής ταυτότητας. Μου άρεσε πολύ και ελπίζω να το διαβάσουν όλοι οι νέοι γονείς.
 T. BERRY BRAZELTON, ομ. καθηγητής Παιδιατρικής του Χάρβαρντ,
συγγραφέας του βιβλίου Touchpoints: 
Your Child᾿s Emotional and Behavioral Development

Ένα πολύ ανθρώπινο κείμενο, που μας ξεναγεί στις ψυχικές επιδράσεις της μητρότητας.
KIRKUS

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο DANIEL N. STERN (1934-2012), διακεκριμένος Αμερικανός ψυχίατρος, μελέτησε ερευνητικά επί πέντε δεκαετίες την ψυχική ανάπτυξη των βρεφών και την πρώιμη συναισθηματική σχέση μητέρας-βρέφους. Δίδαξε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cornell, όπου και διηύθυνε το Εργαστήριο για τις Αναπτυξιακές Διεργασίες. Από το 1992 ώς τον θάνατό του ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
Το ανήσυχο και πολύπλευρο πνεύμα του τον οδήγησε σε νεαρή ηλικία σε ακτιβισμό για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων, ενώ την τελευταία εικοσαετία της ζωής του υπήρξε ιδρυτικό μέλος και δραστήριο στέλεχος του Watermill Art Science Workshop, ενός ερευνητικού κέντρου για τη συνείδηση και τη δημιουργία, το οποίο εξακολουθεί να διευθύνει ο στενός φίλος του σκηνοθέτης Robert Wilson. Τα σημαντικότερα βιβλία του, που έχουν ασκήσει επιρροή διεθνώς, είναι: The First Relationship: Infant and Mother (1977), The Interpersonal World of the Infant: A View from Psychoanalysis and Development Psychology (1985, 1998), Diary of a Baby (1990), The Motherhood Constellation: A Unified View of Parentinfant Psychotherapy (1995), The Present Moment: In Psychotherapy and Everyday Life (2004).

Η NADIA BRUSCHWEILER-STERN είναι παιδίατρος-παιδοψυχίατρος. Ίδρυσε και διευθύνει στη Γενεύη το Ελβετικό Κέντρο Brazelton, το οποίο ειδικεύεται στη  μελέτη των πρώιμων σταδίων ανάπτυξης του βρέφους και των μεταμορφωτικών διεργασιών που βιώνουν οι γονείς, με στόχους τη στήριξη των γονέων, τη βελτίωση της σχέσης τους με το βρέφος και την πρόληψη των δυσμενών ψυχικών επιπτώσεων στην κατοπινή ζωή.

Η ALISON FREELAND είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας βραβευμένη για τις ραδιοφωνικές εκπομπές της. Έχει γράψει τα βιβλία The Journey to Motherhood (1990) και The Healing Power of Movement (2002).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ
ΠΡ. ΒΕΛΕΤΣΟΣ (1997)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου