Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Δελτίο τύπου | ΑΘΩΣ - ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ του Στράτου Καλαφάτη * ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ *



ΣτρΑτος ΚαλαφΑτης

ΑΘΩΣ / ATHOS
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

δεΥτερη Εκδοση αναθεωρημΕνη

Εισαγωγή: ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
Εκδόσεις ΑΓΡΑ, Φεβρουάριος 2018
133 έγχρωμες φωτογραφίες
σελ. 204
Τιμή: 29,00 ευρώ
ISBN: 978-960-505-140-2





H φωτογραφική εργασία του Στράτου Καλαφάτη «Άθως, Τα χρώματα της πίστης» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε το 2013. Συνολικά χρειάστηκαν εικοσιπέντε επισκέψεις στην Αθωνική Πολιτεία και ένα σύνολο διακοσίων ημερών φωτογράφισης, για να παρουσιάσει μια σύγχρονη εκδοχή για το τοπίο και τους ανθρώπους σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο.

Ο φωτογράφος μετά την εμπειρία των μεγάλων εκθέσεων των φωτογραφιών και της πρώτης έκδοσης του βιβλίου από την «Άγρα» το 2014, επέστρεψε στο Άγιον Όρος σε ένα πολυήμερο ταξίδι για να φωτογραφίσει ξανά ανθρώπους, τοπία και εικόνες. Πολλές από αυτές παρουσιάζονται στη νέα αναθεωρημένη έκδοση του λευκώματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ





Ο Στράτος Καλαφάτης στο τυπογραφείο κατά την εκτύπωση της αναθεωρημένης έκδοσης. (φωτογραφία Α. Γράνη)


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Στράτος Καλαφάτης είναι φωτογράφος. Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει δημιουργήσει με τη Λία Ναλμπαντίδου το studiotessera, έναν τόπο για τη φωτογραφία. Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Αρχέτυπες εικόνες ( 1999 ), Ομόνοια 2000. Ταξίδι στον ομφαλό της Αθήνας, με κείμενα του Φίλιππου Φιλίππου ( 2000 ), Ημερολόγιο 1998-2002 ( 2004 ), Άθως. Τα χρώματα της πίστης ( 2014 ), Αρχιπέλαγος (2017). Εκπροσωπείται από την γκαλερί Bernier / Eliades.
Η ομότιτλη έκθεση των φωτογραφιών του βιβλίου, είναι μια παραγωγή του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης. Έχει παρουσιαστεί, στο MIET Θεσσαλονίκης, στο MIET Αθηνών, το Βερολίνο, τα Ιωάννινα, το Τορίνο, την Τεργέστη, τη Ρώμη, την Αγία Πετρούπολη, την Καβάλα, τη Νικήτη και τη Λάρισα. Μέσα από τη μεγάλη έκθεση FACES – Η Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πορτραίτου από το 1990 παρουσιάστηκε αντίστοιχα στις Βρυξέλλες, στο Ρότερνταμ, στη Θεσσαλονίκη, στο Παρίσι και στη Μαδρίτη.


Δείγμα του φωτογραφικού του έργου παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα www.stratoskalafatis.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου