Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Παρουσίαση του νέου βιβλίου / cd του Νίκου Ξυδάκη ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΡΙΤΟ

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ και το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟS
σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του νέου βιβλίου / cd του
ΝΙΚΟΥ ΞΥΔΑΚΗ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΡΙΤΟ
για δύο μοναδικές βραδιές
την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου
ώρα 21.30
στο βιβλιοπωλείο IANOS 
(Σταδίου 24, Αθήνα)




«Οι συνεργάτες, οι φίλοι, οι μουσικοί πάντα σε μια συνάντηση στο διάλειμμα μιας πρόβας, ανάμεσα σε μια ηχογράφηση ή πριν από μια συναυλία, και σχεδόν με μια συγκινητική εκνευριστική μανία, συνηθίζουν να παίζουν μουσική που τους αρέσει. Τραγούδια, αυτοσχεδιασμούς, διασκευές, ή κάτι που οι ίδιοι έχουν συνθέσει. Αυτές τις προσωπικές στιγμές του καθενός που μπορεί να είναι και η βαθύτερη τους επιθυμία και που τα τελευταία χρόνια επίμονα κρυφακούω και παρασύρομαι κι εκμυστηρεύομαι κι εγώ, σκέφτηκα να συγκεντρώσω στο Ημερολόγιο. Το Ημερολόγιο θα ήθελα να θεωρηθεί όχι σαν μια ηχογράφηση μουσικής ενός δίσκου αλλά σχεδόν σαν μια υποκλοπή αισθημάτων των φίλων μου. Αν κρατούσα σημειώσεις για ένα ημερολόγιο ηχητικό, αυτές θα κρατούσα.»
- ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ, απ' το 72σέλιδο βιβλιαράκι που συνοδεύει το CD.




Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Νίκος Ξυδάκης μαζί με φίλους και συνεργάτες θα φιλοξενηθούν στον ΙΑΝΟ για δύο βραδιές, το διήμερο 25 & 26 Νοεμβρίου, υλοποιώντας την ιδέα του τρίτου Ημερολογίου του με αφορμή την έκδοσή του από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ σε βιβλίο-CD. Το Ημερολόγιο Δεύτερο είχε κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Άγρα το 2005 (σε συνεργασία τότε με την Universal).
Όπως και στις δύο προηγούμενες εκδόσεις του Ημερολογίου, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες του Νίκου Ξυδάκη συμμετέχουν με ανέκδοτες συνθέσεις και τραγούδια, δικά τους η τρίτων. Μια πολυθεματική διοργάνωση με διασκευές, σχεδιάσματα, αναγνώσεις και βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα.
Παράλληλα, σε αυτό το διήμερο θα γίνει και μια αναδρομή στα προηγούμενα Ημερολόγια ολοκληρώνοντας  έτσι το κλίμα αυτής της ιδιαίτερης καταγραφής προσωπικών διαθέσεων, ποικιλίας, αντιθέσεων και εκπλήξεων. 

Στις δύο βραδιές θα συμμετέχουν οι: Μαρία Φαραντούρη, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Καψάλης, Όλια Λαζαρίδου, Γιώργος Ανδρέου,  Πάνος Δημητρακόπουλος, Άγγελος Ρεπαπής, Μιχάλης Πορφύρης, Δημήτρης Μπουζάνης, Δημήτρης Χουντής, Κουαρτέτο Ηχώ, Σωκράτης Άνθης, Γεωργία Νταγάκη, Θόδωρος Κοτεπάνος, Κώστας Παπαγεωργίου, Νανά Μπινοπούλου, Φώτης Μυλωνάς, Κώστας Χατζόπουλος, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Θανάσης Ταμβακίδης, Γεωργία Λώλη, Al Mahabba.

Μαζί τους στη σκηνή οι σολίστες: Δημήτρης Μπουζάνης στο πιάνο, Δημήτρης Χουντής στο σαξόφωνο, Φώτης Μυλωνάς στο φλάουτο και στο μπάσο και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος στα πλήκτρα.
Είσοδος: 12€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO

Πληροφορίες : IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 - Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ και στο www.ianos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου