Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Δελτίο τύπου | ΜΑΓΚΝΤΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ του Γιώργου Βέλτσου


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΤΣΟΣ


ΜΑΓΚΝΤΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ



Εκδόσεις ΑΓΡΑ, Απρίλιος 2015
Αριθμός σελίδων : 88, Τιμή : 9,00 Ευρώ
ISBN: 978-960-505-164-8









Στο νέο θεατρικό έργο του Γιώργου Βέλτσου, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Άγρα, πρωταγωνιστεί η Μάγκντα Γκαίμπελς, η γυναίκα του διαβόητου υπουργού προπαγάνδας του Χίτλερ Γιόζεφ Γκαίμπελς, εξιδανικευμένο πρότυπο συζύγου και μητέρας στη ναζιστική Γερμανία, που σκότωσε τα έξι παιδιά της πριν αυτοκτονήσουν με τον άντρα της στο μπούνκερ το 1945.

Ο Πιερ Πάολο Παζολίνι, σε μια ανάλογη κίνηση, στο Χοιροστάσιο δίνει το «στίγμα» που διακρίνει κανείς στην πολιτική της σημερινής Ευρώπης :

«Αφού ψάξαμε βαθιά στη συνείδησή μας, αποφασίσαμε να σε καταστρέψουμε λόγω της ανυπακοής σου.
Εγώ κι εσύ, γυναίκα, είμαστε σύμμαχοι. Εσύ μητέρα-πατέρας, εγώ πατέρα-μητέρα. Η τρυφερότητα, η αντοχή περικλύουν τον γιο μας από παντού. Η Γερμανία της Βόννης, δυστυχώς, δεν είναι η Γερμανία του Χίτλερ! Φτιάχνουν μαλλί, τυριά, μπίρα και κουμπιά. Των κανονιών είναι μια βιομηχανία εισαγωγής. Ξέρουν πως ακόμα κι ο Χίτλερ ήταν λίγο θηλυπρεπής, αλλά όπως φάνηκε είχε μια θηλυπρέπεια δολοφονική. Έτσι, η παράδοσή μας βελτιώθηκε πολύ. Πάντως, η μητέρα δολοφόνος, εκείνη είχε παιδιά υπάκουα με γαλανά μάτια, γεμάτα απελπισμένη αγάπη, ενώ εγώ, η στοργική μητέρα, έχω αυτό το παιδί, που δεν είναι ούτε υπάκουο ούτε αννυπάκουο.»
Από την ταινία Χοιροστάσιο του PIER PAOLO PASOLINI 

Στις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Γιώργου Βέλτσου Θάλαμος: Μια πορνοσοφική φιλοθεολογία (2010), Πρωτόκολλα ονείρων (2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου